duminică , iulie 14 2024
Breaking News

Instalatii Electrice

Cand este nevoie sa intervina acasa specialistii in instalatii electrice

Specialistii in instalatii electrice sunt electricienii autorizati ANRE sau inginerii electricieni. Acestia pot sa intervina oricand intr-o locuinta sau in orice alta cladire (indiferent de activitatile desfasurate) atunci cand apar probleme la instalatia electrica.

In ceea ce priveste instalatiile electrice, acestea sunt cruciale in fiecare cladire in conditiile in care furnizeaza energia electrica necesara pentru functionarea corpurilor de iluminat.

Furnizeaza energie electrica necesara pentru a functiona si aparate electrocasnice, sisteme de securitate si multe altele. Tabloul electric, cablurile si firele, comutatoarele si prizele sunt elementele instalatiei electrice din casa dumneavoastra.

Probleme comune la instalatii electrice

Trebuie insa precizat faptul ca aceste componente ale unei instalatii electrice se pot defecta sau pot intampina diverse probleme. In astfel de situatii, specialistii pot sa intervina pentru a remedia problema.

In randurile de mai jos, veti putea descoperi doua astfel de exemple de situatii in care intervin electricienii sau inginerii electricieni. Puteti de asemenea sa luati legatura cu o firma de specialitate pentru remedierea unor probleme cum ar fi cele de mai jos:

1. Intrerupator de circuit de eroare la pamant (GFCI)

GFCI sunt dispozitive electrice de siguranta concepute pentru a preveni socurile electrice, deoarece pot detecta supratensiunile electrice si pot declansa circuitul. GFCI se poate declansa din cauza functionarii defectuoase a aparatelor, a cablajului defectuos sau a conexiunilor slabe.

Instalatii ElectriceGFCI se pot declansa chiar si atunci cand sunt conectate sarcini minore, inclusiv atunci cand utilizati sistemul electric pentru a incarca telefoane sau laptopuri. GFCI-urile sunt concepute pentru a se reseta singure atunci cand opriti si reporniti din nou. Cu toate acestea, unele GFCI pot continua sa se declanseze chiar daca problema este rezolvata.

In aceste conditii, este nevoie sa luati legatura cu un electrician autorizat ANRE, cu un inginer electrician sau cu o firma de specialitate. Specialistii vor sosi la fata locului, vor face o constatare rapida si vor remedia in cel mai scurt timp problema.

2. Declansarea sigurantelor

Siguranta este conceputa pentru a va proteja casa de suprasarcinile electrice. Siguranta se opreste automat cand exista prea mult curent extras din circuit.

Declansarea sigurantelor electrice este o problema neplacuta, mai ales daca aveti un tablou electric vechi. Aceasta problema ar putea avea rezultate potential periculoase. Insa, remedierea problemei este de obicei o solutie usoara pentru un electrician.

Cel mai frecvent, sigurantele se declanseaza din cauza unei supraincarcari a circuitului. O alta cauza pentru declansarea unei sigurante este cablajul slabit, caz in care ar trebui sa strangeti cablajul sau sa contactati un electrician profesionist.

In plus…

Supraincarcarea placilor de alimentare este de asemenea, o cauza majora si frecventa pentru declansarea sigurantelor. Majoritatea caselor si apartamentelor, chiar si cele moderne, nu au suficiente prize pentru a suporta de exemplu, o configuratie completa a unei unitati de divertisment la domiciliu.

In cazul in care sigurantele electrice din locuinta dvs. se declanseaza in mod constant, ar putea fi din cauza unei suprasarcini a circuitului.

In aceste conditii, ar trebui sa chemati la fata locului un specialist, fie el un electrician care lucreaza pe cont propriu sau un ingnier electrician. Puteti lua legatura si cu o firma de specialitate, care are mai multi electricieni angajati, si care poate sa trimita o echipa alcatuita din doi profesionisti la fata locului.

Specialistii in instalatii electrice depisteaza rapid care este cu exactitate cauza problemei si gasesc in cele din urma o solutie pentru ca aceasta sa fie remediata.

Verifica si

Pompe de Caldura

Pompe de Caldura

Merita sa ma orientez spre pompe de caldura? Pentru proprietarii care cauta solutia cea mai …

Close