duminică , iulie 14 2024
Breaking News

Pompe de Caldura

Merita sa ma orientez spre pompe de caldura?

Pentru proprietarii care cauta solutia cea mai eficienta ca sa isi incalzeasca si racoreasca locuintele, specialistii recomanda diverse pompe de caldura. Veti afla in cele ce urmeaza ce este o astfel de pompa, dar cel mai important, veti descoperi o multime de informatii cu privire la eficienta acesteia.

Pompe de caldura: Scurta prezentare

Asadar, pompele de caldura sunt considerate cea mai inovatoare solutie pentru a incalzi si raci orice locuinta. Acestea transfera caldura dintr-o sursa naturala, spre interiorul unei cladiri astfel incat sa inlzeasca locuinta pe timpul sezonului rece.

Pompe de CalduraPe timpul sezonului rece in schimb, transfera aerul cald din interior, catre exterior pentru a racori. Un astfel de echipament nu are nevoie sa arda combustibili pentru a incalzi si raci locuinta, ceea ce este un mare avantaj. Astfel, sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic.

Cat de eficiente sunt pompele de caldura?

Atunci cand vine vorba despre pompe de caldura, multa lume se intreaba cat sunt acestea de eficiente. Pompele de caldura sunt mai eficiente in comparatie cu alte sisteme de incalzire. Ca idee, precizam faptul ca in general, produc de trei ori mai multa energie decat consuma, deci au eficienta de 300%.

Sunt mai eficiente, dat fiind faptul ca furnizeaza caldura recoltata din mediu, mai degraba decat sa provina direct dintr-o sursa de energie, cum ar fi gazul natural.

Comparati acest lucru cu un cazan pe gaz cu clasa A, care are o eficienta de aproximativ 85%. Aceasta inseamna ca pentru fiecare unitate de gaz utilizata in cazan, acesta produce 0,85 unitati de caldura. In ceea ce priveste cazanele pe ulei, acestea sunt eficiente in proportie de 88%. Deci, acestea produc 0,88 unitati de caldura pentru fiecare unitate de ulei ars.

Cantitatea de caldura produsa de o pompa de caldura pentru fiecare unitate de energie electrica utilizata poarta denumirea de Coeficient de performanta (CoP). In aceste conditii, daca o pompa de caldura are un CoP de 3,0, aceasta elibereaza trei unitati de caldura pentru fiecare unitate de energie electrica utilizata.

In plus…

Fiecare pompa de caldura are o fisa de date publicata care va spune care este CoP masurat. Acest CoP publicat este masurat intr-un singur moment in timp, in conditii specifice de testare.

Cu toate acestea, in viata reala, pompele de caldura experimenteaza variatii de temperatura exterioara de-a lungul anului care le afecteaza eficienta. Deci, CoP nu este intotdeauna util pentru a intelege cat va costa pompa de caldura sa functioneze pe parcursul anului.

Pentru a ajuta la aceasta, coeficientul sezonier de performanta sau factorul de performanta sezonier (SPF) arata eficienta pompei de caldura in medie pe parcursul intregului an. Instalatorii pompelor de caldura trebuie sa calculeze SPF-ul pe baza designului sistemului lor pentru casa dumneavoastra.

Acest calcul arata cum ar trebui sa functioneze pompa de caldura avand in vedere temperaturile medii din locatia dumneavoastra, dar si dimensiunea caloriferelor dvs.

Instalatorul care se va ocupa de procesul de instalare al acestei pompe de caldura ar trebui sa va impartaseasca acest calcul inainte de a incepe orice lucru. SPF-ul va ofera o mai buna indicatie a eficientei asteptate a sistemului, a costurilor de functionare si a posibilelor economii ale costurilor de functionare decat cifra CoP.

Acestea sunt in mare parte cateva dintre cele mai interesante informatii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste eficienta unei pompe de caldura.

Verifica si

Geamuri Termopan Brasov Preturi

Geamuri Termopan Brasov Preturi

De ce sunt utile informatiile despre geamuri termopan Brasov preturi? Mai multe persoane au inceput …

Close